Friday, April 11, 2008

Bangsar Village, Decoupage


Last Saturday I went to Bangsar Village. Friday bought material kat Nagoya. Ingat nak pi Carousel tempah baju adik for her birthday party. Dh initially agreed to go with me but after I told him I want to go to sister Ida's house, di kata banyak kerja.. so I asked him to drop me at Ida's. Brother A was there. SIL Etty and Trisha gi tengok Disney On Ice so he lepaked there. Told Ida I'll be there around 11 tapi disebabkan cooked brunch sekali and the neighbours kids ada kat rumah, plus bibiknya cuti, so mama and kakak kena clean up lamalah sikit nak kluar.



Baby Amir










Sampai Ida's house she has already cooked lunch so makanlah sikit. Then off to Bangsar Village. I mmg fascinated dengan this store. Last time I went was after my cousin's wedding decked with high heels and so forth..solah uncomfortablenya. Pergi dengan Ida lagilah..semua store nak masuk especially yang jual kids clothes..semenjak ber - anak ni jarang cari baju sendiri. Kalau baju sendiri pikir sepuluh kali nak beli tapi kalau baju anak2- pantang nampak yang cantik . Pi quilt gallery beli ribbon ingatkan nak buat ribbon rose. ( last time I went tak jumpa kedai ni pueh mencari.) Nama ada lagi dalam system- ( Ida and I went for sewing class tapi tak habis)

Anyways masuk Carousel tak boleh ukur as the girl there tak boleh ambik ukuran- ask us to come the next day.. Alamak nak pi lagi ni macam capital M sikit. Lagipun I ni kalau bangsar and PJ surrender siap2. So pusing2 jumpa a dress yang ok.. price pun reasonable --well kalau tempah pun probably cost the same.. and tak payah hassle nak datang balik.

Went to the next wing drooled over handbags. then went to kedai2 budak2 kat bawah.. Wow saw this RM300 dress.. serious macam pi ball- at Labuci.

Next went to Strudel.. Ida and I mmg dah lama jatuh cinta with the mini cakes in Strudels.. dulu arwah abah kerja dengan owner and dapat discount card. Bila bawak balik siaplah..

On Sunday,, terpleot kat rumah, spend the day buat bracelets for office orders. Petang ambik bibik. Tina panas sikt.














Garnet Bracelet,Pearl bracelet, White swarovski, bracelet, Agate bracelet, Pearl and rose quartz bracelet with matching earrings.
Around 3 am we decided to go to Zaharah's- a hospital in Bangi. Actually I thot it was still around 11 sebab dah tertidur dulu. Masuk keta tengok dah kul 3. Reason pi zaharah konon if nak kena buat blood test boleh terus.. dah kul 3 apake...nya


Anyway, Dr tanya tina ada asthma? Eh? tak penahlah pulak.. Ramai jugak yang kena send to nebuliser ni.. Ida's theory dr ni ngantuk kot..

Monday - El nak tengokanlah si Tina ni..

On Wednesday ada cerita kelakar.. I was suppose to attend pharmaceutical and cosmetics seminar in sependengaran saya - Menara MBPJ. Di sebabkan oleh Pj tu macam outer space to me.. I took the 7.20 train from Salak Tinggi to KL sentral then to Amcorp. And menapaklah ke MBPJ- bukan kat situ... Pueh den call the authorities supposedly involved like SIRIM, kementeran kesihatan and CEPP- hampeh.. semuanya tak tahu menahu... So I thot... as I'm already there I don't want to go back empty handed..Off I went to Amcorp mall for decoupage lesson.. ladida.. and then to book xcess and magazine RM10 shop.

Voila.. Old tin transformed...






5 comments:

aida yurani said...

bisnes bracelet makin maju nampak kak zu??? Nanti dah jadi usahawan berjaya, jgn lupa kita sudah lah, hehehehe

Minahsongeh said...

Hi Aida!!

I see you've got a new blog. Oklah bisness jewellery I tu. Nak beli sendiri macam mahal gitu.. god knows how many crystal/ gemstones I've bought. Might as well make it a hobby and kalau org berkenan juallah. Usahawan kecilan...

Nabilah said...

excuse me...u pergi sewing class ye? can i know where? sebab saya tengah cari sewing class dkt area2 bangsar n damansara tapi tak jumpa lagi.

溫嵐Landy said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社