Monday, March 17, 2008

Cukur Jambul, earrings and weddings




Cukur jambul

We had a small kenduri/tahlil/prayers for Abah and cukur jambul for little Eylan- bro's A adorable, son who is 4 months. Comel betul si Eylan ni, fair, rosy cheeked and big big eyes ( don't know whose eyes- my brothers eyes sepet and SIL pun lebih kurang). And of course mak long dia ni selalu sakat dia/ trying to get his attention- he sigh and refuse to turn sebab mak long breathing on the other side. Hehehe.. Geram

I asked Cqistina
Mama Geram Eylan - boleh tak mama bawak Eylan balik?
Kalau Mama bawak Eylan Tina keluar dari rumah ini
Tina nak pi mana kalau keluar dari rumah?
Tina pi umah aunty Shila - duduk dengan Sara ( Dia mmg suka benor Sara)
Tapi Aunty Shila ada 4 girls dia nak ke Tina?

























Crystal shopping

Sis Ida and I went off to search for crystals. We had to go to an ill reputed street- red light and another famous bargain street. Wah .. red light tu my second trip, so taklah jakun sangat. In fact the first time I went with my husband around half past six rasa macam suspense jugak tapi the second trip ni dalam luch time to me biasa aje.. but Ida geli2 sikit. i ni macam one way street- nak pi tak tengok kiri kanan, I didn't notice until pointed out by my sister - a few sexily clad transverstite. ( tu tak payah pi situ boleh jumpa)

Anyway - I aje yang banyak keluar duit as crazy over the raw materials- finding etcs nak buat jewellery ni. Since Ida is more interested in the genuine gemstone/crystal we went to the another place. The second place we went to- duit I dah habis- but quite good bargain. Since my sister drove us there -upahnya kenalah buat bracelet for her.


Now- I have always love earrings- don't know why~ just crazy over them.. the fancier the better - the longer the better. Some say buat apa pakai bukan nampak pun- as I wear tudung/headscarf. I don't care- I'm wearing it for me.. I feel good wearing them I don't care if no one knows what I am wearing.


Di sebabkan oleh itu - I spend lots on earrings. And as I can only wear gold/ silver kalau tak gatal/ berair or some allergic reaction, ponek jugaklak nak beli sebab dangling earrings ni kalau tak hilang sebelah tak sah. I'll always lose the other pair.


So bila belajar buat jewellery, although they did not teach how to make earrings- I experimented- ( based on the earring I bought- tinggal sebelah). So far ok.. yang jadi mangsa of course my daughter Camarina - dia sorang aje yang ada lubang- mama dia buat dia macam doll. Since I am only interested in either gold or silver- silver findings I haven't found supplier - 14k gold pulak jual/sell in coils aje- guna plier to fashion it into earrings ( sampai berdarah2 finger). And I have also solved the problem of losing the earrings by making a catch at the the back of it. Before I'll always lose my earring after bath/ washing hair- now not a problem.


My earrings:


Someone asked me to include the price too so here goes. Earrings are shown without catch.







Adik's/ Camarina's earrings 14k gold butterfly swarovski 10mm cerise 8mm pink. Selling price RM60.






Here's another pair- 14k gold 10mm aquamarine butterfly swarovski with pink swarovski teardrop. RM60








Top- 14k Gold filled Heart blue swarovski earrings requested by my officemate. RM 40. Colour macam2 ada red, clear white crystal, blue, green yellow as the charts below.



Weddings


Last Saturday weddings at Tanjung Malim and Selayang. Tanjung Malim- cousin Dad IL's side and inb Selayang Cousin MIL side. We started off from Sepang to Epi/shila's around ten. Sampai sana DH's siblings and cousin dah ada. Tunggu sekejap thot SIL N will join us. Rupanya tunggu kat tol jalan Duta. Begitu begini- finally nak kluar DH did his famous disappearing act . Tunggu sekejap then convoy begitu begini tertinggal, tersilap turn - converge at Yik Mun's famous Tanjung Malim Pau- believe it or not~ sempat beli pau and minum sana then off to the groom's house. Lepas tu yours truly sibuk harrass everyone to go to the next wedding which is in Selayang. As Dh dah mengantuk- My DH usually take a nap after his nasi minyak/ beriani meal - we rushed off first, stopping at the first rest area so that he could have his dose of coffee. He decided to use the Rawang way .. and as we turned in to Kampung Sg Tua Shila/Epi's car was right in front us. Hehehe. But no sign of others. We then followed Epi to the Bride's house.After wedding thot we'd drop by Epi's but DH said he was too tired so off to my mum's.


Malam- my shoes dah buat its crocodile impression so pi Ampang Point. Got a call from my mum- balik cepat - as my , due in April 10th , SIL complained of stomach pains. Rushed her to Gleneagles. Kena masuk hospital, drip as she kept vomitting. Hope she gets well soon.





12 comments:

MAMAMIA said...

Wah, berani Cqistina, sampai gertak nak keluar rumah. Dia belum puas bermanja lah tu...

I stopped pakai earring, lepas my gold subang, hilang. I pun macam U, kena pakai gold aje, kalau tak allergic...

Minahsongeh said...

Memang Cqistina manja, nak tidur bawah ketiak aje.
I pulak giler earrings..entah kenapa.. dari anak dara dulu. And kena ada warna sikit. Tu yang suka sangat gemstone. Kalau ikutkan I lagi prefer gemstone dari man made crystal ni, ada properties tersendiri. Sedang mencari supplier.

NUR said...

hi kak zu...
cantiknyerrr the earings!i minat tgk tp x penah tindik pon..kalu da tua2 ni bley tindik lg ker?heheh...
i lak gile beli crystal bracelet from my friend. dia wat sendiri amek crystal from mane ntah, tp kat ceruk kl laa..

err..yati ke yg masuk hospital tuh...kesiannye..

Minahsongeh said...

Hi nonie!!

Boleh tindik lagi. I pun tengah pujuk anak2 I yang dua lagi tu tindik. Kakak dulu ada tapi dah timbus sebab the last time dia pakai, the subang bottom tu masuk deep inside..entah macam mana boleh masuk I tak tahu. Punyalah siksa nak kluarkan balik.. So now.. kalau berbudak bertindik pun I rasa pakai yang macam hoop tu
better

I ada buat bracelet juga with swarovski and gemstone- tak post gambar lagi..

Yang masuk hospital, zaidah. Etty's baby dah 4 months..adik beradik I semua ada baby baru or akan mendapat baby baru.

NUR said...

alamak..yati da b'salin ke? teruknye noni..x tau langsung..

Minahsongeh said...

Nonie,
Etty my sis in law yang bersalin.( my bro's wife) Yati adik Epa blom lagi.

Helena said...

cantiknya earrings colorful....

hehe your Tina dah jeles,,,, pandai gak dia nak merajuk yer.

Minahsongeh said...

Helena,

Thanks!

Betul tu Tina dah start jeles dah..

oakleyses said...

louis vuitton, christian louboutin outlet, uggs outlet, michael kors outlet online, michael kors outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, polo outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, nike outlet, michael kors outlet, prada handbags, ugg boots, prada outlet, uggs outlet, polo ralph lauren outlet online, nike free, ray ban sunglasses, chanel handbags, ugg boots, kate spade outlet, longchamp outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, tiffany and co, replica watches, tiffany jewelry, longchamp outlet, uggs on sale, burberry handbags, replica watches, cheap oakley sunglasses, nike air max, christian louboutin shoes, gucci handbags, louis vuitton outlet, louis vuitton, burberry outlet, michael kors outlet online, michael kors outlet online, michael kors outlet online, nike air max, tory burch outlet, oakley sunglasses

oakleyses said...

oakley pas cher, true religion outlet, nike free uk, nike air force, guess pas cher, sac longchamp pas cher, converse pas cher, polo ralph lauren, hollister uk, north face, timberland pas cher, nike air max uk, michael kors pas cher, abercrombie and fitch uk, burberry pas cher, coach outlet, north face uk, jordan pas cher, coach outlet store online, michael kors, ray ban uk, vans pas cher, michael kors, mulberry uk, new balance, hollister pas cher, nike roshe, nike blazer pas cher, michael kors outlet, nike tn, true religion outlet, coach purses, air max, nike roshe run uk, lululemon canada, true religion outlet, polo lacoste, nike free run, ray ban pas cher, hogan outlet, sac vanessa bruno, nike air max uk, longchamp pas cher, true religion jeans, sac hermes, kate spade, nike air max, ralph lauren uk, louboutin pas cher, replica handbags

oakleyses said...

timberland boots, valentino shoes, jimmy choo outlet, north face outlet, instyler, nike trainers uk, ipad cases, oakley, nike air max, hermes belt, lululemon, hollister clothing, nike roshe run, nike huaraches, mac cosmetics, soccer jerseys, longchamp uk, north face outlet, herve leger, ghd hair, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, beats by dre, p90x workout, chi flat iron, s6 case, iphone 6 plus cases, baseball bats, asics running shoes, mcm handbags, iphone 5s cases, celine handbags, vans outlet, iphone 6 cases, bottega veneta, iphone 6s plus cases, iphone cases, giuseppe zanotti outlet, louboutin, soccer shoes, ralph lauren, reebok outlet, insanity workout, wedding dresses, hollister, mont blanc pens, new balance shoes, ferragamo shoes, babyliss, nfl jerseys

oakleyses said...

karen millen uk, ugg,uggs,uggs canada, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora uk, canada goose, swarovski, louis vuitton, canada goose, nike air max, moncler uk, juicy couture outlet, moncler outlet, canada goose outlet, moncler outlet, canada goose, lancel, thomas sabo, pandora jewelry, gucci, louis vuitton, barbour, converse, moncler, moncler, replica watches, pandora jewelry, pandora charms, vans, montre pas cher, ugg uk, doke gabbana, supra shoes, hollister, canada goose outlet, louis vuitton, ray ban, ugg, links of london, converse outlet, coach outlet, canada goose uk, moncler, moncler, juicy couture outlet, canada goose outlet, louis vuitton, louis vuitton, toms shoes, canada goose jackets, barbour uk, marc jacobs, swarovski crystal